Mooiere halletjes aan de Aalmarkt

Begin 2015 heeft Diogenes de halletjes van de panden Aalmarkt 5 en 6 grondig onder handen genomen. Beide panden bestaan uit een beneden- en een bovenappartement met een gemeenschappelijke toegang. Sinds de renovatie in de jaren tachtig was er aan dit deel van de panden weinig aandacht besteed. Omdat Diogenes steeds onderdelen van haar panden wil verbeteren en ze ook meer uitstraling wil geven, is na de reguliere schilderbeurt aan de buitenzijde ook aandacht gegeven aan de toegangen.

Dit is de oude situatie met niet bij het karakter van het pand passende wandtegels, oud zeil als vloerbedekking, en zichtbare leidingen van onder andere elektra, gas en cv. Boven de balken was het plaatmateriaal van de vloer van de bovenappartementen te zien.

Dit is de nieuwe situatie met goed gestucte muren met een hardere toplaag zodat fietsen de muren niet meer zo makkelijk kunnen beschadigen. Over die muren is op heuphoogte een profiellijst gezet die het oppervlakte wat breekt. Ook de deuren zijn van profiellijsten voorzien. Alles heeft een nieuwe schilderbeurt gekregen in rustige tinten.
De opvallendste verbetering is de vloer: tegels die de oorspronkelijke dicht benaderen. Die kennis kwam van een van de bestuurders van Diogenes wiens grootouders lang in een van de panden hebben gewoond.

De plafonds zijn tussen de balken afgetimmerd om het daarboven liggende plaatmateriaal aan het oog te onttrekken. Daarbij is meteen een extra laag isolatiemateriaal aangebracht. De leidingen zijn voor het overgrote deel uit het zicht gewerkt.
Als bekroning is in beide halletjes een kroonluchter opgehangen in de plaats van de lampen uit de jaren tachtig.

Terug naar de hoofdpagina over Aalmarkt 5 en 6