Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Afscheid van Hans van Dam als bestuurslid van Diogenes

In een bijeenkomst op 9 november heeft Hans van Dam afscheid genomen als bestuurslid van Diogenes. Hans is in januari 2018 lid geworden van het bestuur en is dus bijna zes jaar bestuurslid geweest. Voor die tijd was hij al drie jaar betrokken bij de stichting, onder andere als lid van de toenmalige Hogewoerdcommissie.
Zowel voor als tijdens zijn bestuurslidmaatschap heeft Hans een groot aantal foto’s gemaakt. Alleen al van de restauratie van de panden Hogewoerd 59-63 zijn bijna 5000 door Hans gemaakte foto’s in het archief van Diogenes opgenomen. In maart 2016 overhandigde hij een fotodocumentatie van de verbouwing van de voormalige wijnkoperij aan de directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken.
Ook in andere opzichten maakte Hans van Dam zich zeer verdienstelijk voor Diogenes. Zo wandelde hij regelmatig door de stad op zoek naar mogelijke toekomstige projecten en knoopte hij veel contacten aan met eigenaren en bewoners van beschermenswaardige panden.
In verband met familieomstandigheden heeft Hans ervoor gekozen zijn taak als bestuurslid neer te leggen. Hij heeft toegezegd actief te blijven als fotograaf voor de stichting.

Reacties zijn gesloten.