Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

De drie woningen aan de Hogewoerd nu bewoond

De restauratie van de voormalige wijnkoperij aan de Hogewoerd is helemaal volgens schema afgerond. Aan de buitenkant moeten er nog wat dingen gebeuren, zoals de aanleg van de tuin, maar de drie nieuwe woningen zijn klaar. Ze zijn erg mooi geworden. Op maandag 16 oktober kon de voorzitter van Diogenes de sleutels overhandigen aan de huurders of hun vertegenwoordigers.
De bewoners van de grootste woning, Hogewoerd 59, zijn twee jonge mensen. Zij hebben nog geen vastomlijnde plannen voor het gebruik van de praktijkruimte op de begane grond. De komende tijd gaan ze er af en toe klanten ontvangen.
De bewoonster van Hogewoerd 61 is psycholoog. Zij had een praktijk in Den Haag die ze in het voorste deel van de praktijkruimte van de woning voortzet. Het achterste deel gaat ze gebruiken voor haar hobby: portretschilderen.
De derde woning, Hogewoerd 61A, wordt helemaal gebruikt om in te wonen. De bewoners zijn twee volwassenen en hun twee jaar oude dochtertje. Omdat zij bij de sleuteloverdracht nog in het buitenland woonden, namen de ouders van de nieuwe bewoonster de sleutels in ontvangst. Op 22 oktober is ook deze woning in gebruik genomen.

Reacties zijn gesloten.