Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

De drie woningen aan de Hogewoerd nu bewoond

De restauratie van de voormalige wijnkoperij aan de Hogewoerd is helemaal volgens schema afgerond. Aan de buitenkant moeten er nog wat dingen gebeuren, zoals de aanleg van de tuin, maar de drie nieuwe woningen zijn klaar. Ze zijn erg mooi geworden. Op maandag 16 oktober kon de voorzitter van Diogenes de sleutels overhandigen aan de huurders of hun vertegenwoordigers.
Jorn de Geus en Dana Majonek zijn de bewoners van de grootste woning, Hogewoerd 59. Zij hebben nog geen vastomlijnde plannen voor het gebruik van de praktijkruimte op de begane grond. Jorn, die als freelance projectmanager bij Makerstreet in Amsterdam werkt, is van plan om er de komende tijd af en toe klanten te ontvangen.
De bewoonster van Hogewoerd 61 is Sonja Wesselink. Zij is psycholoog en had een praktijk in Den Haag die ze in het voorste deel van de praktijkruimte van de woning voortzet. Het achterste deel gaat ze gebruiken voor haar hobby: portretschilderen.
De derde woning, Hogewoerd 61A, wordt helemaal gebruikt om in te wonen. De bewoners zijn Alide Storm van Leeuwen, Johnny Boulos en hun twee jaar oude dochtertje Hannah. Omdat zij bij de sleuteloverdracht nog in de Verenigde Arabische Emiraten woonden, namen de ouders van Alide de sleutels in ontvangst. Op 22 oktober hebben Alide en Johnny hun nieuwe woning in gebruik genomen.

Reacties zijn gesloten.