Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Diogenes Leiden blijft uitkijken naar nieuwe projecten

In het Leidsch Dagblad van 3 juni stond een artikel naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Diogenes. Twee bestuursleden vertelden over het werk van de stichting. Diogenes blijft zich inzetten voor het herstellen en in goede staat houden van monumenten in Leiden. Het bestuur houdt zijn oren en ogen open om nieuwe projecten te vinden die passen in het doel van de stichting. Daarbij wordt onder andere gekeken naar eigenaren van monumenten en andere bijzondere panden die het belangrijk vinden dat hun huis in de toekomst in goede handen blijft.

De hoofddoelstelling van Diogenes is hetzelfde gebleven, maar er zijn sinds 1973 wel een paar dingen veranderd. Bij restauraties wordt ook waarde gehecht aan bouwkundige elementen uit de laatste honderd jaar. Een extra doelstelling is het streven om de panden zo energiezuinig mogelijk te maken. Ook in financieel opzicht is de situatie anders dan in de beginjaren: de subsidieregelingen waar Diogenes destijds gebruik van kon maken zijn vrijwel verdwenen. De stichting is nu sterk afhankelijk van de huurinkomsten.

Gelukkig zijn de verhoudingen met de huurders goed. Een huurster vertelde aan de krant dat ze Diogenes ‘echt een super huisbaas’ vindt.

Het artikel is te lezen door hier te klikken.

Reacties zijn gesloten.