Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Een mooie expositie over Diogenes in de Centrale Bibliotheek

Van 14 januari tot en met 4 maart is er een tentoonstelling over de geschiedenis en het werk van Diogenes in de Centrale Bibliotheek in het centrum van Leiden (Nieuwstraat 4). Het is de eerste activiteit in het kader van het vijftigjarig bestaan van de stichting. Later dit jaar volgt er meer.
De expositie geeft een overzicht van de ontwikkeling van Diogenes en van de panden die de stichting in de loop van de jaren heeft gerestaureerd. Een bijzonderheid is dat er ook voorwerpen te zien zijn die bij restauraties zijn gevonden.

 

De expositie is op de begane grond, in wat wordt aangeduid als “Het Straatje”.

 

In een van de vitrines liggen vondsten die gedaan zijn bij de restauratie van de Latijnse School (waaronder aardewerken potjes uit het begin van de vijftiende eeuw) en bij de restauratie van Hogewoerd 59-63.

 

In de vitrines en aan de muur is nog meer te zien, zoals een plattegrond van de binnenstad met een overzicht van de panden van Diogenes, foto’s van panden vroeger en nu en van een aantal restauratieklussen, informatie over de sloop door de gemeente en de restauratie door Diogenes bij de hoek van de Hogewoerd en de Watersteeg, boeken die zijn uitgegeven bij het 20- en 40-jarig bestaan van Diogenes, krantenknipsels en informatie over jaarringenonderzoek bij eeuwenoude balken.

 

De tentoonstelling duurt tot en met 4 maart. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur (op woensdag en donderdag tot 21:00 uur) en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op de laatste zondag van de maand is de bibliotheek geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

Reacties zijn gesloten.