Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Hans van Klinken neemt afscheid van Diogenes

Op 11 augustus 2020 heeft Hans van Klinken meegedeeld dat hij afscheid neemt als bestuurslid van de Stichting Diogenes Leiden. Hij vindt dat het na bijna tien jaar tijd wordt om zijn energie te gebruiken voor andere activiteiten.

Hans is in januari 2011 toegetreden tot het Diogenes-bestuur en was een heel actief bestuurslid. Hij gebruikte zijn grote netwerk in de stad steeds ten dienste van Diogenes. Bijna zijn hele bestuursperiode, vanaf 2012, vormde hij met enkele anderen de bouwcommissie binnen het bestuur, maar hij deed ook andere dingen. Zo was hij in 2013 de hoofdauteur van het jubileumboek 40 jaar Stichting Diogenes Leiden. In 2017 maakte hij het script voor een videofilm over de geschiedenis van de door Diogenes gerestaureerde panden. In het komende Jaarboekje van de Historische Vereniging Oud Leiden verschijnt een artikel van zijn hand over het Hogewoerd-project van Diogenes en in het bijzonder over de aangetroffen vondsten en bouwsporen uit het verleden.

De andere bestuursleden vinden het een gemis dat Hans vertrekt. Hij heeft beloofd een aantal dingen waar hij mee bezig was af te ronden en zal Diogenes positief-kritisch blijven volgen.

Reacties zijn gesloten.