Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Nieuwsbrief 30: een interview met de Bouwcommissie

In nieuwsbrief 30 van Diogenes staat een interview met de leden van de Bouwcommissie (Boco). De commissie heeft een belangrijke rol binnen Diogenes. Samen met de onderhoudsco├Ârdinator van de stichting, Sam Erades, zorgen ze ervoor dat de panden in goede staat blijven en zo mogelijk verder worden verbeterd.
Verder staat er in de nieuwsbrief een link naar een korte videofilm, die opgenomen is in Hogewoerd 32. Marion van Dongen vertelt daarin over het energiezuiniger en comfortabeler maken van monumentale woningen. De film is gemaakt in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Er wordt ook aandacht besteed aan het overlijden van de Leidse muurschilder Jan Willem Bruins. Hij heeft de afgelopen dertig jaar meer dan honderd muren op opvallende plaatsen in Leiden verfraaid met gedichten in allerlei talen. Ook na zijn overlijden gaat de stichting TEGEN-BEELD door met het aanbrengen van gedichten op muren in Leiden. Het volgende project zal een gedicht van Piet Paaltjens op de zijmuur van Hogewoerd 63 zijn.
De nieuwsbrief is hier te downloaden.

Zie voor een overzicht van alle verschenen nieuwsbrieven de pagina De nieuwsbrief.
Daar staat ook hoe u zich kunt aanmelden voor ontvangst van de nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.