Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Nieuwsbrief 41: vier berichten over de Hogewoerd

In Nieuwsbrief 41, die op 24 september is verschenen, staan vier berichten die allemaal te maken hebben met de Hogewoerd.
Het eerste artikel gaat over de omgevingsvergunning voor de restauratie van Hogewoerd 132 die op 18 september verleend is en over het vervolg daarop: overleg over het rondkrijgen van het financiƫle plaatje.
Daarna wordt teruggeblikt op de Open Monumentendagen op 9 en 10 september, toen veel belangstellenden op bezoek kwamen in Hogewoerd 132. Ze konden het pand bekijken zoals het er nu uitziet, van souterrain tot zolder, en kregen een uitleg over de plannen voor de restauratie.
Het derde onderwerp is een interview met een huurster van een van de wijnkoperijwoningen aan de Hogewoerd over haar ervaringen met het wonen in een monument. Ze vertelde dat ze nog heel lang in het huis wil blijven wonen.
De nieuwsbrief besluit met een in memoriam naar aanleiding van het overlijden op 94-jarige leeftijd van Joop Gijsman. Hij woonde zijn hele leven aan de Hogewoerd, maar zijn activiteiten bleven niet beperkt tot die straat.

 

De nieuwsbrief is hier te downloaden.

Zie voor een overzicht van alle verschenen nieuwsbrieven de pagina De nieuwsbrief.

Daar staat ook hoe u zich kunt aanmelden voor ontvangst van de nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.