Stichting Diogenes Leiden

Restaureren van monumenten in Leiden

Overdracht van de sleutels van Hogewoerd 63

Op maandag 17 februari kreeg Wim Neuteboom, de nieuwe bewoner van Hogewoerd 63, de sleutels van het huis. Ze werden hem uitgereikt door Sam Erades, de onderhoudsco├Ârdinator van Diogenes. Sam heeft als directievoerder een grote bijdrage geleverd aan de restauratie van Hogewoerd 63.
Wim Neuteboom is in Leiden geboren en heeft zijn jeugd en zijn werkzame leven doorgebracht in het centrum van de stad. Hij heeft vlak bij de Hogewoerd op school gezeten en heeft onder andere gewerkt bij de firma Langezaal & Inniger die destijds gevestigd was aan de Nieuwe Rijn. Enkele jaren geleden is hij verhuisd naar het midden van het land. Later wilde hij graag terug naar het historische centrum van Leiden, waar de wortels van de familie Neuteboom liggen. De eerste leden van die familie hebben zich in 1683 in Leiden gevestigd.
Wim Neuteboom schreef zich bij Diogenes in als belangstellende voor een woning. Toen hij las en hoorde over de restauratie van Hogewoerd 63, trok hem dat erg aan. Tijdens de Open Monumentendagen in september is hij komen kijken. Tot zijn blijdschap bleek hij als eerste in aanmerking te komen om de woning te huren. Hij ziet ernaar uit om binnenkort op de Hogewoerd te gaan wonen.

Reacties zijn gesloten.